Tunne hiustyyppisi ja luo upeat kiharat ilman lämpökäsittelyä!

Kenellekään ei varmasti tullut yllätyksenä tieto siitä, että föönaustekniikalla on vaikutusta hiusten muotoon, mutta parhaan lopputuloksen saamiseen on myös otettava huomioon hiustyyppisi, oli se sitten suora tai afro. Sanotaan, että kuuma ilma ja föönaus vaurioittavat hiusta, mutta samalla tiedetään, että märkä hius on altis vaurioille. Kokosimme seuraavaksi Ilta-Sanomissa jaetut kampaaja Ben Cooken tekniikat neljän eri hiustyypin – suoran, taipuvan, kiharan ja afron muotoiluun ilman lämpökäsittelyä.

Jokainen suoran tukan omaava on varmasti paininut saman ongelman kanssa – miten onnistua tukan muotoilussa niin, etteivät hiukset näytä lässähtäneiltä? Cooke suosittelee suihkun jälkeiseen kosteaan tukkaan ensiksi tuuheuttavaa muotovaahtoa. Seuraavaksi letitä tukkasi kahdelle löysälle letille ja kieritä letit sykeröiksi päälaelle pinnillä. Kun hiukset ovat kuivuneet, lopputuloksena ovat kauniit laineet. Mikäli käyt suihkussa illalla, hiukset voi jättää nyöreille yön yli ja aamulla sinulla on valmiit kiharat ilman kuumakäsittelyä!

Cooke paljastaa, että märän tukan harjaus johtaa pörröisyyteen. Hiusten taipuisuutta saa tuotua kauniimmin esille seuraavalla niksillä; levitä kosteisiin hiuksiin hoitavaa hiusöljyä ja asettele sitten hiukset korvien taakse. Kiinnitä seuraavaksi hiukset laineille pinnien tai klipsien avulla ja odota, kunnes hiukset ovat kuivat. Kun avaat hiukset, lopputuloksena ovat kauniit kiiltävät laineet.

Jokaisen kiharan tukan omistajan painajainen on pörröinen leijonanharja. Cooken salaisuus pörröttömiin kiharoihin on riittävä kosteutus. Kiharalla tukalla ei ole taipumusta lässähtää samalla tavalla kuin suoralla tukalla, joten kosteuttamista ei kannata pelätä. Suihkussa ollessasi harjaa tukkaan kosteuttava hoitoaine ja pese se sitten varovasti pois hiuksia puristamalla. Levitä seuraavaksi kosteaan tukkaan tasainen kerros hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja kiedo hiukset nutturalle kuivumiseen asti. Avattuasi nutturan saat silkkiset, mutta tarkasti erottuvat kiharat.

Afrotukkaan Cooke neuvoo kokeilemaan mahdollisimman tuhteja tuotteita. Kuten kiharan tukan, myös afrotukan kunnossapidon salaisuus on kosteutus. Ennen muotoilua levitä hiuksiin öljyä sisältävää hoitoainetta, jota ei pestä pois. Seuraavaksi jaa hiukset kahdeksaan eri osioon ja puolita jokainen osio. Kieputa nämä osiot toistensa ympärille esimerkiksi pinneillä. Kun hiukset ovat kuivat, avaa sykeröt ja lopputuloksena kadehdittu afrotukka!