Oikean kampaajan tai parturin valitseminen

Nykypäivänä myös Suomessa on erittäin laaja tarjonta kampaamoita ja partureita, jotka tarjoavat asiakkailleen monipuolisen valikoiman erilaisia palveluita ja tuotteita. Asiakkaiden tärkeimmäksi tehtäväksi jää sopivimman vaihtoehdon löytäminen itselleen. Monet kampaamot ja parturit kilpailevat keskenään asiakkaista, ja sillä tahdotaan luoda pitkäkestoinen asikassuhde, jotta asiakas palaa kampaamoon tai parturiin myös pidemmällä aikavälillä. Uuden asiakkaan hankkiminen on huomattavasti vaikeampaa, kuin pitää asiakas tyytyväisenä, jotta hän palaisi yhä uudelleen samaan kamaamoon tai parturiin. Etenkin suurien kaupunkien alueella on erittäin paljon kilpailua partureiden ja kampaamoiden kesken.

Varmasti tärkeimpiä kriteereitä kampaamoa tai parturia valitessa on ammattitaitoinen henkilökunta. Asiakkaalle on tärkeää, että kampaaja tai parturi osaa toteuttaa asiakkaan toiveet sekä osaa kuunnella asiakasta. On inhottavaa olla sellaisen niin sanotun osaajan käsissä, jos hän ei välitä asiakkaan toiveista tai ei osaa myöntää ettei pysty toteuttamaan asiakkaan toiveita tai haaveita esimerkiksi värin suhteen tai uuden leikkauksen suhteen. On tärkeää voida pitää kampaajaa tai parturia luotettavana, jotta asiakkaan ei tarvita jännittää ja pahimmassa tapauksessa pelätä lopputulosta. Hyvä parturi tai kampaaja kunnioittaa asiakkaitaan ja heidän tyyliään, mutta osaa tarvittaessa antaa ehdotuksia ja kokeilla jotain uutta.

Toinen tärkeä kriteeri kampaamoa tai parturia valitessa on sen sijainti, sekä kampaamon tai parturin ilmapiiri. Jos paikalle on vaikea päästä, tai se on liian kaukana, usein asiakas valitsee mieluummin helpommin saavutettavan paikan. Kampaamon tai parturin ilmapiiri vaikuttaa suuresti valintaan. On mukavampi olla asiakkaana sellaisessa paikassa, jossa asiakas tuntee olevansa arvostettu sekä hänen läsnäoloaan kunnioitetaan. Kampaajalla tai parturoitsijalla on aikaa juuri hänelle, eikä hän yritä tehdä samaan aikaan monia eri työtehtäviä tai jopa useampaa asiakasta samaan aikaan.

Siistit ja huolletut tilat ovat enemmän asiakkaiden mieleen, sillä ne huokuvat ammattitaitoa sekä antavat vahvistuksen sille, että asiakas on hyvissä käsissä. Lisäetuna pidetään, jos hoidon aikana asiakkaalle tarjotaan kahvia, teetä tai muita virvokkeita, sillä silloin tulee vahvistus, että työtä tehdään nimenomaan asiakasta varten. Hyvän ja sopivan kampaamon tai parturin valitseminen voikin olla monen tekijän summa.