Muotikampaukset vaihtelevat tasaisin väliajoin

Hiusten laittoa ja erilaisia kampaustyylejä on ollut mitä erilaisimpia ja ne ovat sekä ihastuttaneet, että vihastuttaneet maailmalla ja Suomessa. Muoti on toki pysyvää, mutta sen suuntaukset sen sijaan eivät ole, joten kannattaa miettiä edes hetken, haluaako esimerkiksi uhrata vaivalla kasvatettuja hiuksia muotivirtauksen tähden. Monet takavuosien muotikampaukset herättävät nykyään lähinnä huvittuneisuutta. Monen viimeisimpien trendien mukana liikkujan kannattaa kuitenkin varautua siihen, että muutaman vuoden, tai vuosikymmenen kuluttua oma look saa tulevissa sukupolvissa aikaan hysteerisen naurukohtauksen vanhoja valokuvia katsellessa.

80-luku oli näyttävyyden aikaa

Monet muistanevat 80- luvulta esimerkiksi Glam-rokkareiden pöyhkeät hiukset, kirkkaat värit, punk-lookin ja takatukat. Monet näistä ilmiöistä toistuvat muodissa melko vakituisena syklinä, kun uusi sukupolvi löytää ne jälleen lisäten niihin hieman omaa, persoonallista kosketusta. Ennen kuin ryntää suin päin hakemaan irokeesia, on syytä pitää mielessä, että kaikki mikä saksitaan pois, ei kasva aivan hetkessä takaisin. Toisaalta taitavat kampaajat ja parturit onnistuvat kyllä loihtimaan lyhyistäkin hiuksista mitä monimuotoisimpia kampauksia. Kannattaa siis suosia ammattilaisia varsinkin jos hakee radikaalia muutosta.

90-luvun surffitukat ovat palaamassa muotiin

Erityisesti 90- ja 2000-luvun vaihteissa nähtiin paljon hiusgeeliä, blondattuja hiuksia ja glitteriä. Tämä look on osittain palannut ja osittain vanhentunut. Monet suosivat esimerkiksi niin sanottua surffitukkaa, jossa hiukset saavat näyttää laittamattomilta. Ne voi leikata lainemaisille kerroksille, joka antaa niille luonnollisen lookin. Samaan aikaan 90-luvulta monelle mieleen jääneet siilitukat ja niin sanotut kilttien poikien lookit yleistyivät aikoinaan esimerkiksi poikabändien myötä ja ovat nyt tekemässä paluuta. Naisten puolella suorat pitkät hiukset ovat tekemässä paluuta surffitukan ohelle.

Vaihtelunhaluisin kannattaa suosia hillitympiä malleja

Tietyt lookit, kuten surffitukat ovat siinä mielessä helppoja, että niistä on kyllästyessään simppeliä vaihtaa muuhun, esimerkiksi lyhyempään malliin ilman erityisen vaativaa käsittelyä. Ne eivät myöskään vaadi samanlaista laittamista, kuin esimerkiksi irokeesi. Toisaalta, jos kokee olevansa räväkkä persoona, eikä pelkää suuriakaan muutoksia, kannattaa kokeilla rohkeasti uusimpien trendien sopivuutta. Trendien kanssa kyllästymisen riski on olemassa, mutta toisaalta vaihtelu tuo mukavaa lisämaustetta elämään, kun kokeilee avoimin mielin uusia tyylejä.