Kaljut supertähdet

Monet julkisuuden henkilöt niin Suomessa kuin ulkomaillakin ovat tunnettuja hiustyyleistään, joita jäljitellään ympäri maailman. Osa heistä on tunnettuja erityisesti siitä, että he ovat kaljuja. Kaljuja julkkiksia on monia, joista suurin osa on tietysti miehiä, mutta mukaan mahtuu toki muutama nainenkin. Useita vuosia kaljuina pysytelleitä julkkiksia onkin erittäin vaikea kuvitella enää niin, että heillä olisikin hiukset.

Esimerkkejä kaljuista tähdistä

Alle olemme luetelleet muutamia supertähtiä, jotka ovat tunnettuja kaljustaan:

Bruce Willis

Bruce Willis on yksi Hollywoodin suurimpia nimiä ja hän on erityisen tunnettu toimintaelokuvista. Bruce Willisiä on vaikea edes kuvitella hiukset päässä ja hän onkin viihtynyt kaljuna hyvin pitkään. Hän on malliesimerkki miehestä, jolle kalju sopii jopa paljon paremmin kuin hiukset koskaan voisivat sopia.

Shaquille O’Neal

Shaquille O’Neal on koripallon supertähti ja hän on pysytellyt kaljuna vuosikymmenet. Kaljuksi ajeltu pää onkin yksi Shaquille O’Nealin tavaramerkeistä. Tänä päivänä hän ei enää pelaa koripalloa, vaan nykyään hän esimerkiksi näyttelee ja musisoi.

Andre Agassi

Andre Agassi on kuuluisa urastaan tenniksen pelaajana ja useista saavutuksistaan lajin parissa. Andre Agassilla on nuorempana ollut paljonkin hiuksia päässään, mutta mies on viihtynyt nyt jo pitkään täysin kaljuna. Kalju sopiikin erinomaisesti miehen piirteisiin ja pään muotoon, eikä häntäkään osaa enää kuvitella hiukset päässä lainkaan.

Syitä kaljuudelle

Yllä siis muutamia miehiä, joille kalju on jo tavaramerkki, ja jotka ovat syystä tai toisesta päättäneet luopua hiuksistaan kokonaan. Usein miehet ajavat päänsä kaljuksi iän tuoman kaljuuntumisen vuoksi ja se onkin monille jopa paremmin sopiva tyyli kuin hiukset koskaan olivatkaan.

Useimmiten kaljun tyylin valitsevat siis miehet, mutta myös monet naiset ovat tehneet kaljusta omansa. Palaamme näihin kaljuihin naistähtiin erillisessä artikkelissa.

Monille hiuksista luopuminen onkin täysin vapaaehtoista ja toivottua, mutta moni myös joutuu ajelemaan päänsä kaljuuntumisen vuoksi ja se voi myös miehelle olla kova paikka. Kuitenkin lähes poikkeuksetta kokonaan kaljuksi ajeltu pää näyttää paremmalta kuin osittainen kalju tai vetäytynyt hiusraja. Jos ei ole varaa kalliisiin hoitoihin ja hiusten istutuksiin, on kalju todella hyvä vaihtoehto.