Kaljut naistähdet

Kaljuksi ajeltu pää on miesten keskuudessa hyvinkin yleistä varsinkin, jos miehellä alkaa olla jo hieman ikää. Naisten keskuudessa kalju pää on harvinaisempi.

Naisilla on tapana muuttaa hiustyyliään useammin kuin miehillä, mutta kalju on silti harvinainen valinta, sillä hiusten kasvattaminen on pitkäaikainen prosessi, jos päänsä on kerran ajanut kaljuksi. Erikseen on tietysti sairaudesta johtuva kaljuuntuminen, kuten syöpähoitojen aiheuttama hiustenlähtö, jolloin ei ole valitettavasti vaihtoehtoa asian suhteen.

Nykyaikana on tarjolla paljon erilaisia ja todella huippulaatuisia peruukkeja, jolloin kaljun ajelu on joillekin naisille ollut tapa leikitellä erilaisilla tyyleillä peruukkien avulla.

Syynä kaljun tyylin valintaan voi olla esimerkiksi hiusten huono kunto, jolloin halutaan niin sanotusti aloittaa alusta ja kasvattaa hiukset kokonaan uudestaan. Kaljun valintaan voi yksinkertaisesti olla syynä halu kokeilla hiuksetonta tyyliä. Moni näyttelijä saattaa myös ajaa päänsä kaljuksi jotain roolia varten, vaikka nykyaikana se ei olekaan pakollista maskeerausten ja erikoistehosteiden vuoksi.

Alle olemme luetelleet muutamia naisia, jotka viihtyvät kaljuna tai ovat ajaneet päänsä syystä tai toisesta väliaikaisesti.

Sara Forsberg

Suomalainen Sara Forsberg ajeli päänsä jokin aika sitten ja videoi tapahtuman omalla YouTube -kanavallaan. Syyksi Sara kertoi sen, että hiusten ajelu oli vain asia, jota hän oli halunnut kokeilla. Koska hiukset tuntuivat olevan vain tiellä aktiivisen naisen elämässä, hän päätti vihdoin toteuttaa pitkään kypsyneen ajatuksensa. Saralle sopiikin kalju todella hyvin ja hän myös käyttää nykyään monia erilaisia peruukkeja muokatakseen tyyliään.

Demi Moore

Demi Moore on ikoninen näyttelijä ja myös hän on elämässään viettänyt aikoja kaljuna. Demi ajoi hiuksensa pois rooliaan varten elokuvassa G.I. Jane ja tuohon aikaan naisten kaljut olivat vielä hyvin harvinaisia. Tietysti Demi Moore otti kaljun tyylin haltuunsa ja hänestä onkin tuolta ajalta upeita kuvia niin elokuvasta kuin myös edustustilaisuuksista.

Sinead O’Connor

Sinead O’Connor on kuuluisa laulaja ja hän on tehnyt kaljusta oman tuotemerkkinsä. Laulajaa on vaikea kuvitella enää hiuksilla, sillä tähti on viihtynyt kaljuna jo vuosikymmeniä. Sinead O’Connor on mahtava esimerkki naisesta, jolle kalju tai sänki todellakin sopii erinomaisesti.