Kaljut ja komeat supersankarit

Toimintasankarit eivät enää tänä päivänä ryntää pelastamaan maailmaa takatukka liehuen, vaan tosimiehellä on kalju tai korkeintaan sähki. Tosimaailman turvamiehiltä tutuksi tullut hiusmalli on tullut jäädäkseen myös valkokankaille, eikä Rambo-tyyppinen kasaritukka tai Terminatorin siisti sivujakaus löydy enää kuin kokeintaan salaiselta agentilta.

elokuvasarjassa Fast and Furious näitä sankareita on peräti kolme kappaletta:

Jason Statham, englantilainen näyttelijä, on hyvä esimerkki karunkomeasta actiontähdestä. Statham (s.1967) on urallaan esiintynyt lähes viidessäkymmenessä elokuvassa, ja maailman tietoisuuteen hän nousi vuonna 2002 ilmestyneessä The Transporter -elokuvassa. Transportereita tehtiin yhteensä kolme. Tämän jälkeen hän on esiintynyt kymmenissä elokuvissa, yleensä pahiksen roolissa, mutta viime aikoina myös sankarina. Kolmessa viimeisessä Fast and Furious -elokuvassa hän on esittänyt Deckard Shaw´ta, joka haluaa kostaa koomassa makaavan veljensä kohtalon hurjapäätiimille. Statham on hurjapäiden lisäksi tehnyt muun muassa juuri tänä syksynä ensi-iltaan tulleen Megalodon -hirviöelokuvan, jossa hän pelastaa merenpohjaan tutkimusasemalle loukkuun jääneen väen jättihaiden suusta.

Vin Diesel on Fast and Furious -elokuvien pääosanesittäjä, joka sarjan ensimmäisessä elokuvassa on laittomien katuajojen kuningas Dominic Torretto. Hänen ryhmäänsä yrittää soluttautua nuori poliisi Brian O´Conner (edesmennyt Paul Walker). Vin Diesel, oikealta nimeltaän Mark Sinclair Diesel (s. 1967) on yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä, joka on aloittanut elokuvauransa 1994 ja tullut kuuluisaksi juuri Fast and Furious -sarjan myötä. Hän on tehnyt myös jonkin verran ääninäyttelijän rooleja syvän ja tunnistettavan äänensä vuoksi. hän on esiintynyt myös suositussa komediassa Pacifier -Tuttisoturi, jossa hän esitti lapsiperheeseen soluttautuvaa agenttia, jonka tarkoituksena on turvata perhettä serbikapinallisilta.

Dwayne “the Rock” Johnson on suurin ja kuuluisin kaikista kaljuista supersankareista. Johnson (s.1972) aloitti uransa 23-vuotiaana showpainijana, jota mainostettiin kolmannen polven painijana, sillä myös hänen isänsä ja isoisänsä olivat painijoita. Ura showpainijana oli kivinen, vaikka hän voitti useita mestaruuksia eri talleissa. Ensimmäisen varsinaisen elokuvaroolinsa hän sai 2001 elokuvassa Muumion Paluu, jossa hän esitti muinaista skorpionikuningasta. Fast and Furious -elokuvissa hän esitti amerikkalaista agennti Hobbsia, joka ensin jahtasi Torretton ryhmää, mutta myöhemmissä elokuvissa toimi yhteistyössä heidän kanssaan.

Nämä kolme kaljupäistä tähteä ovat tällä hetkellä toimintaelokuvien suurimmat sankarit. Dwayne Johnson oli 2016 maailman parhaiten palkattu näyttelijä.