Kaikki haluavat nyt huippumallitukan!

Tämän hetken yksi kuumimpia trendejä on niin sanottu huippumallitukka, joka on luonnollinen niin leikkaukseltaan kuin väriltäkin. Tyylissä pyritään pitäytymään mahdollisimman luonnollisena, kuitenkin niin että tukassa saa olla kiiltoa, sävyä ja kunnollinen leikkaus.

Luonnollinen leikkaus ja väri eivät missään nimessä tarkoita tylsää väritöntä tyyliä, vaan huippumallitukassa on ideana korostaa omaa luonnollista väriä, pysytelle noin 2 värisävyn sisällä oman tukan väristä. Yksi idea on esimerkiksi raidoittaa tukkaa hieman vaaleammilla sävyillä tai lisätä siihen lämpimiä sävyjä. Muutoksen ei tarvitse olla kovin raju, eikä siihen pyritäkään, vaan hiukset pidetään luonnollisen sävyisinä ja näin hiuksia on myös helppo ylläpitää.

Huippumallitukan hyvänä pohjana toimii loistavasti suomalaisille tuttu maantienharmaan värinen hius, eli niin sanottu dirty blonde. Tällaiseen tukkaan on helppo lisätä oman maun ja tyylin mukaan esimerkiksi vaaleaa raitaa. Dirty blonde on helppo muokata omaan makuun sopivaksi, sillä siihen sopii väri kuin väri lisäämään eloisuutta. Helpon tästä tyylistä tekee myös se, että se on todella helppo ylläpitää kotihoidolla, ja vaikka et ehtisikään kuukausittain kampaajalle värjäykseen, pysyy tyyli silti siistin näköisenä pitkään. Tämä ei taas toimi, kun värjäät hiukset kauas omasta sävystä, jolloin sitä on ylläpidettävä jatkuvasti.

Leikkauksen suhteen huippumallitukka on tyyliltään melko yksinkertainen eikä siinä käytetä kovia graafisia leikkauksia, vaan hiukset saavat näyttää siltä, kuin ne olisivat saaneet kasvaa omia aikojaan ilman sen suurempaa ylläpitoa. Tämä ei siis kuitenkaan tarkoita sitä, että leikkaus pitäisi unohtaa, vaan suosia mielummin kevyttä kerrostamista ja pehmeitä linjoja.

Esimerkkinä huppumallitukasta toimivat tietysti maailmankuuulut huippumallit, kuten Gigi Hadid, Kaia Gerber, Ashley Graham, Karlie Kloss sekä lukuisat muut mallit, joilta löydät tämän tyylin.

Huippumallitukassa parasta on se, että se sopii joka ikiselle meistä, sillä onhan kyseessä tyyli, joka korostaa omaa tyyliä ja väriä. Huippumallitukka antaa myös aikaa harkita muita tyylejä, silloin kun et ole varma, mitä haluaisit seuraavaksi hiuksillesi tehdä, sillä tyyli pitää sinut huoliteltuna ja antaa vapauden kokeilla jatkossa vapaasti mitä vain, kun hiuksiin ei ole tehty kovin radikaaleja muutoksia.