Kampauksen valitseminen

Elämässä tulee vastaan monia tilaisuuksia kun kaipaamme hiuksiimme jotakin erityistä kampausta ja vaihtoehtoja on lukemattomia. Riippuen siitä minkalaiseen tilaisuuteen kampausta tarvitset, on vaihtoehtona tehdä se joko itse tai antaa kampaajan hoitaa kampauksen tekeminen.

Kampaajaan kannattaa turvautua silloin kun on kyseessä esimerkiksi omat häät, valmistujaiset tai jokin muu tärkeä juhla. Kampauksen saa toki itsekin tehtyä mikäli se ei ole kovin hankala tai toisaalta myös silloin jos olet itse näppärä kampausten tekijä.

Erilaisia kampauksia on siis todella laaja valikoima ja juuri oikean valitseminen voi olla hankalaa.

Ensiksi tulisi ottaa huomioon tilaisuus jota varten kampauksen tarvitset ja minkälainen asu, asusteet ja ehostus sinulla on. Ottamalla kaikki nämä asiat huomioon varmistat että kokonaisuus sointuu yhteen.

Parhainta on kuitenkin valita aina kampaus jossa tuntee olonsa mukavaksi ja jonka ajattelee olevan eniten oman tyylinen. Kampaus joka ei ole omaan makuun sopiva voi pahimmillaan pilata oman tunnelmansa kokonaan.

Alla olemme luetelleet joitakin erilaisia mahdollisia kampauksia:

1. Nuttura

Nuttura on klassinen kampaus ja niitä on monia erilaisia. Nutturassa on hyvänä puolena se että hiukset ovat kiinni, joten ne eivät ole tiellä. Nutturoita on lukemattomia erilaisia ja voit valita joko klassisen huolitellun tai boheemin rennon nutturan. Sitä on myös helppo piristää erilaisilla hiuskoristeilla.

2. Letti

Yksi tai useampi letti on myös toimiva kampaus jota ehkä yleisesti ottaen pidetään hyvin yksinkertaisena ja arkisena kampauksena, mutta muutamalla kikalla myös letistä saa upean juhlakampauksen. Lettikampaukset ovat olleet vuosia hyvin suosittuja eikä loppua niiden suosiolle ole näkyvissä pitkään aikaan.

3. Hiukset auki

Vaikka kampauksia löytyykin useita erilaisia, on monelle silti mukavampi pitää hiukset auki. Avoimet hiukset eivät kuitenkaan tarkoita tylsää kampausta, vaan hiuksia voi kihartaa, koristella tai laittaa vain osittain kiinni. Avoimista hiuksista saa siis myös helposti juhlavat jos niin haluaa. Monelle perinteinen kiharrettu hius onkin luottokampaus tapahtumaan kuin tapahtumaan. Kihartaminen on myös monipuolinen tapa laittaa hiuksia, sillä erilaisia tapoja ja kihartimia on useita valittavaksi.