Hiustyylin valinta

Hiustyylin valinta voi olla monelle vaikeaa ja aikaa vievä prosessi, toisaalta moni taas kaipaa vaihtelua ja vaihtaa hiustyyliään jatkuvasti asiaa sen enempää miettimättä. Hiustyylin muutos voi uudistaa täysin koko ulkonäon, joten se onkin tärkeä päätös.

Parturi-kampaaja osaa parhaiten neuvoa oikea tyylin valinnassa jos itsellä ei ole ajatusta siitä mihin suuntaan haluaisi hiustyylinsä viedä.

Hiustyylin valinnassa otetaan yleensä huomioon muutamia tiettyjä asioita jotka vaikuttavat siihen minkälainen leikkaus ja väri ovat itselle sopivimpia.

Asioita joita tulee ottaa huomioon ovat ihon sävy, kasvojen muoto, silmien väri, ikä, vartalotyyppi, hiuksen laatu ja kunto, sekä hiusten nykyinen väri ja leikkaus.

Leikkauksen valinnassa vaikuttaa erityisesti kasvojen muoto ja piirteet ja se kuinka tietyt mallit siihen sopivat. Esimerkiksi jos sinulla on erityisen korkea otsa, voit harkita etuhiuksia jotta otsa vaikuttaa lyhyemmältä, tai jos kasvosi ovat ovaalin muotoiset, pystyt taas valitsemaan miltei minkä vain leikkauksen ja se sopii kasvoihisi.

Värin valintaan taas vaikuttaa ihon ja silmien sävy. Omat sävyt määrittävät sopiiko sinulle lämmin tai kylmä väri ja jotkin tietyt voimakkaat värit voivat olla joko todella hyvin sopivia tai sitten eivät sovi lainkaan. Omien hiusten luonnollisesta sävystä on hyvä lähteä liikkeelle sillä se on lähes poikkeuksetta itselle sopivin väri. Kannattaa myös miettiä kestääkö oma hiuslaatu esimerkiksi värin vaihdon täysin tummasta vaaleaan sävyyn, tai onko haluamasi sävy saatavilla juuri sellaisena juuri sinun hiuksillesi sellaisena kuin olet sen kuvitellut.

Lisäksi oman hiuksen kunto sekä rakenne vaikuttavat siihen minkälainen leikkaus ja väri on toteutettavissa tai näyttää hyvältä.

Uuden hiustyylin valinnassa voi käyttää myös apuna erilaisia sovelluksia joita on saatavilla niin puhelimille kuin muillekin laitteille, joihin voit ladata oman kuvasi ja kokeilla eri hiustyylejä sekä värejä. Näiden sovellusten kautta voit selvittää sopisiko sinulle jokin tietty tyyli jota olet miettinyt. Sovellukset sisältävät yleensä todella laajan valikoiman erilaisia tyylejä, joten löydät niistä varmasti minkä vain värin ja leikkauksen jota olet miettinyt. Saatat jopa eri tyylejä kokeillessa yllättyä ja löytää jonkin tyylin mitä et ole osannut edes harkita aiemmin.