Syksyn 2018 hiustrendinä erilaiset letit ja lisäkkeet

Erilaiset letit ovat jälleen in

Syysiltojen pimetessä moni on havahtunut, että kesätukka on kasvanut monta senttiä. Useat eivät halua leikkauttaa tukkaansa lyhyeksi, koska kasvaneista hiuksista saa mitä erilaisimpia kampauksia syksyn juhliin ja pikkujouluihin. On helppoa keksiä erilaisia lettejä, kun vain harjoittelee erilaisia palmikointitapoja. Liukkaatkin hiukset pysyvät kurissa, kun kosteisiin hiuksiin levittää ensin nopeasti kuivuvaa geeliä ja kampaa sen läpi.

Tänä syksynä nähdään katukuvassa sekä julkisilla paikoilla monenlaisia letityksiä. Otsasta voi pitkäksi kasvaneen sivutukan letittää taakse ja kiinnittää pinneillä tai yhdistää poninhäntään tai sivuletteihin. Letin voi myös värjätä helposti poispestävällä suihkevärillä, joita saa hyvin varustelluista kosmetiikkaliikkeistä ja kampaamoista. Afrikkalaiset kampaukset suosivat tiukasti punottuja pieniä lettejä, jotka ovat kovetetut hiuslakalla. Urheilijoilla voi myös nähdä sellaisia lettikampauksia. Sen sijaan rastakampauksia ei enää niin paljoa ole, koska rastojen puhdistus ja hoito ovat hankalia.

Syksyn juhlakampauksissa voi olla myös lipan muotoisia letityksiä, jolloin letitys voi muistuttaa pientä hattua. Halloween juhlassa lippakampaukseen voi kiinnittää erilaisia pieniä koruja tehostamaan vaikutelmaa. Nutturan näköisiä letityksiä ja korkkiruuvikiharoita suositaan myös. Kaikkein uusinta ovat pienet led-valot, joita voidaan kiinnittää kenkiin, vaatteisiin ja myös hiuksiin. Diskossa ja grillijuhlissa tanssiessa pienet led-valot hiuksissa antavat tunnelmaa.

Irtolisäkkeet ovat jälleen muodissa

Irtolisäkkeet ovat jälleen muodissa, kuten osalisäkkeet, jotka ovat helpot kiinnittää klipseillä omiin hiuksiin. Niitä on saatavilla hiussuortuvista kokonaisiin kampauksen osiin, jotka kiinnitetään hiuksiin niin, että niistä ei huomaa, että ne ovat lisäkkeitä. Pastellinsävyiset kestovärjätyt lisäkkeet ovat helpot irrottaa syysjuhlinnan jälkeen arjen jatkuessa. Ne harjaamisen jälkeen kevyesti huuhdotaan shampoolla ja hoitoaineella, joka on tarkoitettu irtolisäkkeiden ja peruukkien puhdistamiseen ja kuivatetaan. Irtolisäkkeitä ei pidä koskaan pestä kuumassa vedessä, sillä ne ovat harvoin aitoa hiusta vaan kanelonia. Samoin ne eivät kestä kuumia föönejä, kihartimia tai hiustensuoristajia. Jos haluaa muotoilla hiuslisäkkeen kreppaamalla, lisäkkeen kannattaa olla aitoa hiusta. Kreppiraudat sulattavat synteettisiä keinokuituja ja lisäke muuttuu takkuiseksi. Jos pitää välttämättä “krepata” keinohiusta, voi tehdä jäykästä foliosta taitettavan liuskan ja asettaa hiussuortuva toiselle puolelle, kevyesti lakata hiukset, laskostaa ja kuivattaa laskoksen sisällä hiukset kylmällä föönillä. Tällöin se näyttää krepatulta eikä hiuskuitu ole vahingoittunut. Lakka poistetaan harjaamalla.