Hiusten värjäys kotona vai kampaajalla

Hiusten värjäys

Hiuksia on muokattu, leikattu, värjätty, kiharrettu ja tehty kaikenlaisia toimenpiteitä niin, että hiukset olisivat mahdollisimman muodikkaat ja sopivat kantajansa persoonaan. Hiukset ovat luomakunnan kruunu. Hiukset ovat erittäin tärkeä persoonallisuuden ilmenemismuoto ihmisille. Eri maissa syntyneillä ihmisillä on erilaiset hiukset. Tummaihoisilla ihmisillä on tyypillisesti kiharat ja tuuheat hiukset. Itämaisilla ihmisillä on paksut, suorat ja tuuheat kutrit. Länsimaisilla henkilöillä taas hiukset vaihtelevat paljon. On punaisia, mustia, vaaleita, suoria ja kiharoita hiuksia ja niin edelleen. Nuoremmat ihmiset pääsevät helpommalla hiustensa kanssa. Heillä on yleensä tuuhea hiustenkasvu. Harmaat hiukset tulevat kuitenkin eittämättä iän karttuessa kaikille. Ja jos ei pidä siitä, että ikä näkyy suoraan hiuksista, niin silloin pitää tehdä asialle jotain. Kuvaan astuu silloin hiusten värjäys. Värjäyksen voi suorittaa itse kotona tai sitten värjäyksen voi antaa asiantuntija, kampaajan, vastuulle ja tehtäväksi.

Hiusten värjäys itse kotona

Kun värjäykseen ryhtyy kotona, pitää itse huolehtia monesta asiasta. On osattava valita oikea värilaatu. Haluaako käyttää kevyt- vai kestoväriä. Kestoväri peittää harmaat, mutta hiusten tyvikasvu tulee näkyviin selvemmin. Sävy valitaan omien hiusten lähimpään sävyyn. Silloin väri on mahdollisimman luonnollinen. Värjäyksen väli on yleensä 4-6 viikkoa. Ohjeet on osattava lukea ja ymmärtää oikein. Värjäys alussa on todella haastavaa. Pitää huomioida monta seikkaa. Itse värjäystapahtumassa pitää toimia ohjeiden mukaan. Likaisiin hiuksiin levitään väri nopeasti. Hiusten pitää antaa hengittää värjäyksen vaikutusaikana. Lopuksi hiukset kastellaan ja pestään vasta parin päivän kuluttua, jotta väri ehtii tarttua hiuksiin kunnolla. Itse värjääminen kaupan väreillä tulee siis paljon edullisemmaksi kuin kampaajalla.

Hiusten värjääminen kampaajalla

Kampaaja on ammattilainen hiusten värjäämisessä. Jos hän tuntee asiakkaansa monien vuosien ajalta, on hänelön helppo tehdä värjäystyö asiakkaan tahtomalla tavalla. Hiusvärit saattavat ajan kuluessa aiheuttaa allergisia reaktioita päänahassa. Silloin kampaaja on asiantuntija väriasioissa. Väri voidaan laittaa raitoina, jolloin itse väriaine ei pääse kosketuksiin ihon kanssa. Tämä on siis turvallista värjäystä. Kampaajalla värjäys tulee kuitenkin aika kalliiksi.

Hiuksia värjätään erittäin paljon. Enimmäkseen värillä yritetään peittää vanhenemisen merkkejä. Harmaat hiukset ovat kauniit, mutta suurin osa 50-70 vuotiaista ihmisistä haluaa kuitenkin olla vielä nuorekkaita ja värikkäitä hiuksiltaan.